Αυτά τα θαλάσσια ενεργά συστατικά έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του κατοικιδίου σας.
Καρπός ιατρικής έρευνας, το σύμπλεγμα «Marine Active Benefit», το οποίο περιέχεται σε όλες τις τροφές Pro-Nutrition, έχει αναγνωρισμένη θετική επίδραση στη ζωτικότητα και στην ευεξία της γάτας και του σκύλου.

Πρόκειται για βιολογικά συστατικά που προέρχονται από φυσική ενζυματική υδρόλυση ιχθύων ψυχρών θαλασσών της οικογένειας Γαδίδες.

  • Πλούσια σε πεπτίδια, πρωτεΐνες εύκολα αφομοιώσιμες από τους σκύλους και τις γάτες    
    Τα πεπτίδια είναι μικρές πρωτεΐνες που περιέχουν περιορισμένο αριθμό αμινοξέων και απορροφούνται εύκολα, διότι διαπερνούν γρήγορα τον εντερικό φραγμό του σκύλου και της γάτας.
    Οι πρωτεΐνες διασφαλίζουν πολλές ζωτικές λειτουργίες και είναι δομικά συστατικά των οργάνων και των ιστών του σώματος (όπως δέρμα, τρίχωμα, νύχια, μύες, χόνδροι, τένοντες, σύνδεσμοι και πρωτεΐνες αίματος). Τα ένζυμα, ορισμένες ορμόνες (π.χ. ινσουλίνη) και τα αντισώματα αποτελούν επίσης πρωτεΐνες.

  • Πλούσια σε ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τους σκύλους και τις γάτες
    Ο οργανισμός της γάτας και του σκύλου δεν μπορεί να συνθέσει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, με σημαντικότερα το EPA (εικοσιπενταενοϊκό οξύ) και το DHA (εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ). Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να τα προσλαμβάνουν στη διατροφή τους. Στη φύση, τα θρεπτικά αυτά συστατικά βρίσκονται μόνο στα λιπαρά ψάρια.
    Τα λιπαρά οξέα είναι κύριο δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, βελτιώνουν τη μεμβρανική ρευστότητα και διαπερατότητα και, κατ’ επέκταση, ευνοούν τη μετάδοση μεσοκυττάριων μηνυμάτων. Έχουν ευεργετική επίδραση στην ποιότητα του δέρματος και του τριχώματος, στις καρδιαγγειακές λειτουργίες, στα νεφρά, στο νευρικό σύστημα, στους μηχανισμούς αναπαραγωγής και στη ρύθμιση της εντερικής διέλευσης. Επιπλέον, διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  • Πλούσια σε φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε και σελήνιο
    Η βιταμίνη Ε και το σελήνιο προστατεύουν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από την οξείδωση, ενώ ενισχύουν τις μυϊκές λειτουργίες.
    Ωφελούν το κατοικίδιό σας σε κάθε στάδιο της ζωής του.

  • Κουτάβια και γατάκια
    Τα κουτάβια και τα γατάκια έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις πρόσληψης πρωτεΐνης, για ταχεία ανάπτυξη των ιστών και καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα θαλάσσια ενεργά συστατικά στις τροφές Pro-Nutrition βοηθούν στη διατήρηση υγιούς δέρματος και λαμπερού τριχώματος, καθώς και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Το DHA, απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και την υγιή όραση, είναι επίσης σημαντικό για τη ζωτικότητα των μικρών ζώων.

  • Ενήλικη ζωή
    Το σύμπλεγμα θαλάσσιων ενεργών συστατικών βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και του τριχώματος, καταπολεμά φλεγμονές και υποστηρίζει την οστεοαρθρική και αναπαραγωγική λειτουργία.
  • Ώριμη ηλικία
    Η πρόσληψη πεπτιδίων και ωμέγα-3 συντελεί στη βέλτιστη δυνατή σωματική κατάσταση (μυϊκή μάζα), υποστηρίζοντας τη νεφρική, καρδιακή και οστεοαρθρική λειτουργία, ενώ βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και μεταξένιου τριχώματος.
    Ιδανικά για δραστήριους σκύλους που αθλούνται.
    Το σύμπλεγμα θαλάσσιων ενεργών συστατικών προάγει την αποκατάσταση μετά την άθληση. Τα πεπτίδια και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση, όσο και στη μεμβρανική ρευστότητα, και υποστηρίζουν την οστεοαρθρική και μυϊκή υγεία και την αποκατάσταση κατόπιν άσκησης ή έντονης δραστηριότητας.


    Πηγή: https://www.pro-nutrition.fr/blog/article/18-marine-active-benefit