Τα φυτά είναι ευρέως αναγνωρισμένα ως τα «παλαιότερα φάρμακα στον κόσμο», αφού χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες για να ανακουφίζουν τους ανθρώπους από διάφορες παθήσεις.
Για πολλούς η φυτική ιατρική, γνωστή και ως φυτοθεραπεία, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει σήμερα μια φυσική και ήπια φαρμακευτική λύση για όλα τα έμβια όντα.

Αλόη βέρα, ένα φυτό με πολλές αρετές

Η «αλόη η γνήσια» είναι ένα πολυετές φυτό που ευδοκιμεί σε άνυδρα περιβάλλοντα και αξιοποιείται από την αρχαιότητα. Οι ρίζες της φαίνεται πως κρατούν από τον αιγυπτιακό πολιτισμό, όπου ονομάστηκε «φυτό της αθανασίας».
Αυτό το πολύ ιδιαίτερο βότανο πάντα γοήτευε τους επιστήμονες λόγω της γέλης (τζελ) που περιέχεται στα σαρκώδη φύλλα του. Στον άνθρωπο η γέλη αυτή εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, βοηθώντας στην καταπολέμηση της γήρανσης, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι διαθέτει πολύ χρήσιμες ενυδατικές ιδιότητες για τη φροντίδα τραυμάτων, εγκαυμάτων και λοιμώξεων του δέρματος.
Η αλόη βέρα είναι και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, πολυσακχαρίτες, αμινοξέα κ.ά.).

Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στην πέψη;


Ένα βότανο με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα
Επιστημονικές μελέτες για την αλόη βέρα έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συνδέονται με τις στερόλες οι οποίες υπάρχουν φυσικά στα φύλλα της και στη γέλη που περιέχεται σε αυτά. Άλλες μελέτες έχουν καταδείξει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να έχει η αλόη βέρα στην επούλωση ιστών, συμπεριλαμβανομένων των πεπτικών ιστών, καθώς και στη μείωση φλεγμονών του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι η αλόη βέρα συντελεί στην καλή ροή της χολής.


Η διατροφή στην υπηρεσία της ευημερίας των κατοικιδίων

Οι ειδικοί διατροφολόγοι της Pro-Nutrition επέλεξαν να ενσωματώσουν την αλόη βέρα στη σειρά τροφών Pure Life για σκύλους και γάτες, ώστε να τους παρέχουν καθημερινή πεπτική άνεση. Έτσι, σε συνδυασμό με τα άλλα διαλεχτά συστατικά που περιέχονται στις τροφές αυτές, τα ζώα συντροφιάς μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη μιας πιο υγιεινής και φυσικής διατροφής.
Αναζητήστε τις τροφές Pure Life για σκύλους και γάτες, που είναι πλήρως απαλλαγμένες από δημητριακά και γλουτένη. Εμπλουτισμένες με ποικιλία φρούτων και λαχανικών, είναι εξαιρετικά εύγευστες (85% των πρωτεϊνών είναι ζωικής προέλευσης) και εξαιρετικά εύπεπτες, με αγνά συστατικά υψηλής ποιότητας.

Πηγή (περιλαμβάνει ξενόγλωσσες βιβλιογραφικές αναφορές):
https://www.pro-nutrition.fr/blog/article/11-l-aloe-vera-l-allie-de-vos-compagnons-pour-une-bonne-digestion